Saanen esitellä uuden rakkaan harrastukseni, Food Lotteryn!

Pelaajia: 1 - 8               
Peliaika: 30 - 90 min
Ikä: 10 - 99 v
Genre: strategia, arpa
Kieli: elekieli, turistikorea


Peli-idea: mahassa kurniva nälkä koetetaan taltuttaa keinolla millä hyvänsä.

Peliohje

Valmistelut
pelaajat muodostavat joukkueen, jossa on 1 - 8 pelaajaa. Joukkue valitsee yhdessä ympäristön,
bunsikjipin, jossa Food Lotteryä on tarkoitus pelata. Kukin pelaaja istuu paikalleen ja ottaa käteensä kryptisiä merkkejä sisältävän pelilaudan.

Pelin kulku
Kukin pelaaja osoittaa pelilaudalta (kuvassa) valitsemaansa kohtaa ulkopuoliselle henkilölle, joka tätä saapuu pelipöydän viereen tiedustelemaan. Valinnan jälkeen pelaaja jää paikalleen odottamaan kunnes kukin pelaaja on valintansa tehnyt.

Hetken kuluttua seuraa Food Lotteryn mielenkiintoisin vaihte, sillä arvonnan tulokset saapuvat pelipöydälle. Kukin pelaaja voi nyt ennalta sovittujen pelisääntöjen mukaan joko popsia oman osuutensa, noukkia paikallisten tapojen sallimissa rajoissa vieruskaverin lautaselta tai - mikäli onnetar ei suosinut pelaajaa juuri tänään - koettaa onneaan uudemman kerran. Myös muut strategiat, esimerkiksi annosten vaihto, voivat tulla kysymykseen.

887526.jpg887678.jpg
^ Pelilauta ja lottovoitto!

Vinkkejä
Lisähaastetta peliin tuo erityistoivoiden esittäminen. Pelaaja voi kokeilla esimerkiksi koettaa tuuriaan saadakseen pähkinättömän vaihtoehdon tai tiedustella sitä, sisältyykö jälkiruoka-veikkaus pääarvonnan hintaan. Lottoamiseen tuo oman jännityksensä myös kasvisruuan etsiminen - varsinkin, kun itse lottovoitonkin lopullinen koostumus voi jäädä hämärän peittoon.